Pages

Monday, January 11, 2010

Targul dintre munti - Campulung Muscel



Primaria Campulung Muscel















Bulevardul "Pardon"

































Vila Mirea (Clubul elevilor)










Parcul Olga Bancic











Panorama Campulung Muscel

6 comments:

Răzvan Păuleţ said...

Bun fotoreportaj. Şi complet. Îmi place!

Hyper-Minor said...

I like your photos...nice blog

Anonymous said...

foarte faine ;)....in ultima se poate vedea putin si casa mea :P

Anonymous said...

Un acerb razboi pentru prozeliti se poarta in aceste zile intre numeroasele asociatii de italieni constituite la Cimpulung Muscel. Miza este multvisata cetatenie italiana.


In Cimpulung Muscel, oraselul cuminte si neputincios cu 38.000 de locuitori de la poalele Carpatilor, a inflorit traficul cu singe de italian, cu obirsii italienesti mai bine-zis. Fosta capitala a judetului Muscel, orasul a fost si un nod relativ important al migratiei italienesti de la 1880 in Romania, din cauza carierelor de piatra din zona. Buni mesteri, lucrau indeobste la tuneluri, cai ferate, mine de carbuni, joagare. In 1959, numarul lor s-a imputinat teribil. Printr-o hotarire a Marii Adunari Nationale au fost obligati sa treaca la cetatenia romana ori sa plece in Italia.

Astazi, printre blocurile locuite de somerii unei industrii ce nu s-a revigorat nici macar cu saminta de barbat, ori pe la cofetaria „Iepurasul” exerseaza sedinte de prozelitism membri a patru asociatii ale minoritatii italiene. Sint toate compuse din romani care jura pe mame si pe strabunici, uneori si pe steaguri sofisticat lucrate, ca prin venele lor curge singe italienesc.

Anonymous said...

asta pt cei care ink nu stiu unde este acest orasel de munte ;)...merci k mi-ai permis acest comment ;))

NessCaffe said...

mai onitu mai e parcu Olga Bancic nu Bancii :D:d hihih bine de fapt acum mai nou de vreo cativa ani se numeste Kretzulescu de fapt :)))

Post a Comment